Продавець Інтернет-магазин обладнання для закладів сфери HoReCa "Tecnoinox" розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
14 відгуків
+380 (99) 024-19-13
+380 (97) 575-46-13
+380 (95) 668-79-93
Інтернет-магазин "Tecnoinox"
Кошик

Апарати шокової заморозки

в виде галереив виде списка

Як відомо, найкращим способом збільшення термінів зберігання свежеприготовленной продукції є швидке охолодження і заморожування.
Буваючи за кордоном, багато хто з нас відзначали, в якому достатку там представлена ​​різноманітна «заморозка». У перебудовні часи заморожені продукти (переважно закордонного виробництва) стали активно заповнювати прилавки вітчизняних магазинів. Помітивши інтерес до цього товару, наші підприємці взялися за вивчення технології швидкої (або шокової) заморозки.


Переваги апаратів шокової заморозки
На сьогоднішній день шокове заморожування продуктів виявилося актуальним рішенням для багатьох виробників. Воно дозволяє зберегти інгредієнти максимально довго, а потім реалізувати їх в зручній для покупця формі. Така продукція реалізується багатьма ресторанами, супермаркетами та іншими закладами громадського харчування, а також активно використовується для приготування страв. Якщо застосовувати для такої заморозки якісне обладнання, то вам вдасться зберегти смакові якості та корисні властивості будь-якого інгредієнта на тривалий час.
Користь, яку має шокове охолодження (або шокове заморожування) полягає в тому, що різна швидкість охолодження та заморозки має на їжу різний вплив. Саме тому стандартне охолодження в ряді випадків не може бути застосовано, тому що це призведе до пошкодження структури продукту.
Зокрема, при заморожуванні звичайним шляхом всередині продукту формуються великі кристали льоду з гострими (як ножі) краями. Саме ці краї ушкоджують тканини рослинних і тваринних продуктів, що призводить до порушення їх структури, псування зовнішнього вигляду та втрати значної частини смакових якостей. А ось шокова заморозка дозволяє утворити однорідні кристали дрібних розмірів, які вже не руйнуватимуть структури харчового продукту.


Апарати шокової заморозки
Шокова заморозка - це сучасний і швидкий спосіб зберегти продукти свіжими. Головна «фішка» такої заморозки полягає в тому, що більшість шаф інтенсивного охолодження можуть охолоджувати продукти з первісної температурою вище цієї норми, тобто навіть +90°C.
Шокова заморозка в ресторанному бізнесі отримала назву Cook&Chill, тоді як в промисловому виробництві її називають CapKold. Зауважимо, що така система як Cook&Chill може ще й продовжити термін зберігання деяких страв і, відповідно, зведе до нуля небажані витрати.
Розглянемо явні переваги використання на кухні технології Cook&Chill.
Візуально шкаф для шокового охолодження нагадує стандартний холодильник, який також працює в режимі заморозки. Для підвищення довговічності конструкція виготовляється з нержавіючої сталі, що значно покращує її гігієнічні якості. Напрямні можна зняти, щоб полегшити процес миття та подальшої очистки. На дні холодильника присутній отвір, де збирається конденсат.
Сама камера ізольована, внутрішня частина виконана зі сталі, а зовні може бути облицьована пластиком або сталевими панелями. По периметру двері може матися електропідігрів, щоб вона не примерзала. Також є випарник і вентилятор, панель управління може бути сенсорної або механічною. Залежно від функціональності шокери бувають: для швидкої заморозки, для охолодження і заморозки. Обсяг камери може бути різним - це один з головних критеріїв вибору обладнання. Звертайте увагу і на технічні характеристики: режим температур, потужність, додаткові режими і опції.
Найбільш доцільно апарат шокового охолодження замовити для застосування:
в ресторанному та готельному бізнесі;
в роботі компаній, що займаються кейтерингом (організацією харчування на віддалених точках, зокрема на виїзних заходах), так як завдяки швидкому охолодженню і заморожуванню готові страви придатні до тривалої перевезення;
шокова заморозка ягід в кондитерських цехах, тому що після шокової заморозки тендітні муси і вироби з бісквіту не втрачають форму аж до наступної випічки, а листкове тісто не злипається при регенерації;
в банкетних залах з широким асортиментом страв і великим потоком клієнтів, тому що можливість в денний час приготувати найбільш затребувані страви і охолодити їх, а потім розігріти в пароконвектоматі, дозволяє уникнути авралів у вечірні години;
як в побутових, так і в промислових масштабах - для заготівлі овочів і фруктів, на які після закінчення сезону значно збільшується ціна.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner