Печі подові
Подова піч – професійне обладнання, призначене для рівномірного, якісного випікання хлібобулочних та кондитерських виробів у супермаркетах, ресторанах, пекарнях, закладах громадського харчування.
Конструкція подової печі
Перед тим, як купити піч подову, варто дізнатися більше про її конструктивні особливості. Обладнання складається з:
металевого корпусу цільнозварної конструкції;
робочої камери (їх може бути декілька);
ТЕНів (трубчасті електронагрівачі розташовуються під днищем і склепінням кожної з камер);
терморегуляторів (пристроїв, за допомогою яких пекар може встановлювати потрібну температуру випікання у кожній камері окремо);
дека (знімна плоска частина, на якій готується їжа);
електронний пульт управління (важлива конструкційна частина подової печі, за допомогою якої можна контролювати та регулювати температурні параметри, час приготування. За допомогою пульта подається звуковий сигнал, що свідчить про закінчення приготування);
пода (на металевий або керамічний під встановлюються листи для випікання).
Особливості подової печі
Купити піч подову - значить, забути про проблеми, які можуть виникнути з звичайною пічю. Завдяки особливій конструкції тепло в робочих камерах цього професійного обладнання акумулюється краще ніж у будь-якому іншому аналогічному пристрої.
При випіканні хліба, здоби та приготуванні інших страв, пекти залишаються абсолютно безпечними, адже робочі камери виготовлені з високолегованої жароміцної сталі. Завдяки цьому матеріал має високу стійкість і не руйнується від дії навіть найбільших температур.
Здійснити огляд печі або виконати заплановане технічне обслуговування не складе проблеми, адже конструкція печі передбачає простий та швидкий доступ до будь-яких вузлів пристрою. При виробництві сучасних печей використовуються якісні теплоізоляційні матеріали, тому тепловтрати при функціонуванні цього обладнання залишаються мінімальними.