Професійні фритюрниці

Професійна фритюрниця
Професійна фритюрниця як і побутова служить для обсмажування продуктів у маслі.
Проте є відмінності. У професійній фритюрниці корпус, ванна, нагрівальний елемент виготовляються із нержавіючої сталі. Об'єм ванни та потужність ТЕНу більше ніж у побутової.
Професійна фритюрниця особливості вибору
Наявність аварійного термостата. Аварійний термостат запобігає займанню олії при її перегріві.
Наявність холодної зони. Холодна зона - це відстань між ТЕНом і днищем ванни, чим вона більша, тим краще. Навколо нагрівального елемента є висока температура. Шматочки продуктів, що осіли на дні ванни, "перегорають" і псують масло, тому відстань від дна ванни до ТЕНу повинна створювати холодну зону.
Ванна повинна бути ціліснотягнутою, а не звареною. У зварних швах затримується бруд, який важко вимити.
Фритюрниці з об'ємом ванни понад 10 л. оснащуються зливним краном. За допомогою зливного крана легше вилити масло з ємності для його заміни та санітарної обробки фритюрниці.
При виборі об'єму ванни треба пам'ятати, що кількість сухого продукту та олії має бути в пропорції не менше 1:10