Настільні марміти
Марміт настільний - призначення
Марміт - це вид теплового обладнання, призначений для зберігання в гарячому стані різних страв (супи, картопляне пюре, каші, випічки і макаронні вироби). Настільні марміти - це невелика закрита ємність, яка вбудовується в прилавок або встановлюється безпосередньо на стіл.
Настільні марміти просто незамінні при організації банкету, шведського столу, фуршету, бізнес-ланчу та сніданків в готелях. Гастрономічні ємності можуть бути круглими, прямокутними або циліндричні форми. Для нагріву страви в мармітах використовується електроенергія, газ, або інші види «палива» (сухе пальне і т.п.).
Сучасними кафе і ресторанами активно використовуються настільні марміти електричні. За допомогою вбудованого термостата задається потрібна температура стоїть всередині страви, а спеціальні нагрівальні пристрої підтримують встановлений температурний режим. Робота електричних мармітів відбувається по типу водяної бані. Страви, що зберігаються в електричному марміті, що не пригоряють і не засихають.
Настільні марміти - види
Настільні марміти для перших страв можуть бути сухого або парового типу. У мармитах сухого типу підігрів їжі підтримується за допомогою природної конвекції, а в моделях парового типу спеціальним нагрівачем і ємністю з водою, які створюють паровий режим нагрівання. Настільні марміти парового типу мають наступні переваги:
розігріваються швидше, ніж марміти сухого типу
рівномірний розподіл температури по всьому об'єму шафи, завдяки чому в їжі підтримується однакова температура;
невелике споживання електроенергії.
Настільні марміти для других страв досить компакти і виробляються для використання гастроемкостей європейського стандарту. Ціну на них повністю виправдовують їх функціональні властивості та технічні характеристики.
в залежності від потреб закладу можна вибрати марміт на 3 або 6 гастроемкостей