Печі для піци
Справжні цінувальники піци не раз помічали, що приготування та доставка цієї страви займає лічені хвилини. Все це тому, що в піцеріях та ресторанах встановлено професійне обладнання для піцерії, яке дозволяє пекарям без особливих зусиль приготувати апетитну піцу з різними начинками.
Головне місце на виробництві піци займають печі. Призначені вони для швидкого випікання самого популярного італійського блюда з неповторним ароматом, хрустким тістом та ніжною «сирною» скоринкою. На сучасному ринку представлені печі для піци самих різних типів, а саме:
Піч для піци на дровах;
Конвеєрна піца піч (електрична);
Піч для піци (газ, електрична, на дровах).
Кожна з них має свої особливості та відрізняється числом камер, діаметром, матеріалом корпусу, а також принципом роботи.
Піч для піци на дровах – найкраща пропозиція для тих, хто готує піцу за традиціями італійських майстрів. Саме в дров`яних печах випічка виходить особливою на смак. Слід врахувати, що для цих печей можна використовувати тільки якісні породи дерева. Печі виконані з термостійких матеріалів і здатні витримувати температуру до 1000 градусів. Виготовлення печей в формі напівсфери забезпечує якісну циркуляцію гарячого повітря від низу до верху, а сама піца при цьому готується всього за кілька хвилин.
Конвеєрна піца піч - оптимальний варіант для великого виробництва. Час приготування в таких печах становить всього 5 хвилин. При цьому ви отримуєте піцу однакової форми та відмінного смаку. Головна відмінність конвеєрних печей - відсутність «людського фактору». Помилки персоналу дуже легко уникнути, адже всі потрібні параметри випікання (швидкість руху конвеєра і рівень температура) завжди встановлюються попередньо. При виборі печей зверніть увагу на ширину конвеєра та можливість встановлювати обладнання в кілька ярусів. У разі збільшення продуктивності ви зможете компактно розмістити додаткову техніку на професійній кухні.
Піч для піци, за статистикою, теж має багато позитивних відгуків. Особливість конструкції таких печей - наявність пода, на якому саме й випікається піца. Під нагрівається за рахунок ТЕНів і віддає все своє тепло спочатку тісту, а вже потім начинці та сиру. Головна перевага подових печей - їх висока продуктивність. Багатоярусні подові печі за один цикл можуть готувати до 12 піц. Спостерігати за процесом приготування можна через термостійкий посуд, не порушуючи при цьому температурного режиму.