Картоплечистки
Картоплечистки промислові - призначення та переваги
Картоплечистки - кухонне обладнання, широко застосовується в сфері громадського харчування. Промислова картофелечистка - це апарат, призначений для очищення картоплі та інших овочів, аналогічних за розміром і структурою, від шкірки. Очищення картоплі вручну займає величезну кількість часу. Для порівняння: в годину людина в середньому може очистити близько 6 кілограм, а з помощю картофелечистки - від 60 до 300 кг / год. За допомогою професійної картофелечистки проблема приготування великих обсягів продукції вирішується швидко, просто і з мінімальними витратами.
Основні переваги промислової картоплечистки: зняття тільки верхнього шару шкірки коренеплоду; легкість очищення обладнання; висока зносостійкість і тривалий термін експлуатації апарату; абсолютно безпечна для користувача конструкція картофелечистки виключає травматизм при її вживанні; можливість захистити каналізацію від попадання відходів за допомогою шелухоуловітеля (передбаченого базовою комплектацією або купується окремо).
Вимірювачі - принцип роботи
Промислові картофелечистки, незважаючи на свої значні розміри, влаштовані досить просто. Через люк на кришці засипають картопля або інші овочі. Електромотором наводяться в рух абразивні поверхні, що очищають шкірку з овочів. Оператор визначає ступінь очищення картоплі. Деякі картофелечистки обладнані реле часу, яке дозволяє контролювати тривалість циклу.
Приєднавши апарат для чищення картоплі до каналізації і водопроводу, отримаємо не тільки очищений, але вже і вимитий картоплю. Лушпиння виходить через отвір в спеціальний шелухоуловітель або в каналізацію. Вивантаження очищеної картоплі відбувається автоматично: розвантажувальний люк відкривається і овочі вивантажуються в підготовлену заздалегідь посуд. Після цього при необхідності проводиться доочищення плодів: видалення частинок шкірки або "вічок".
Апарат для чищення картоплі - рекомендації по вибору
Перед тим як купити картоплечистки, в першу чергу, необхідно визначитися з тим, який обсяг картоплі буде оброблятися цією машиною і в залежності від цього вибрати машину з необхідною потужністю. Чим більше заклад, тим більше витрата продукції, відповідно і потужність картофелечистки повинна бути високою.
Картоплечистки бувають двох типів: безперервної дії (працюють за допомогою роликових дисків). Такі апарати для чищення картоплі використовуються в закладах громадського харчування з невеликою прохідністю. камерного (періодичного) дії (працюють за допомогою конусних дисків), їх купують для великих закладів. Так само важлива і продуктивність картоплечистки. Для невеликих кафе чи ресторанів підійдуть настільні картофелечистки з невеликою продуктивністю. Для великих підприємств краще купити картоплечистки з більш високою продуктивністю.