Хліборізки
Хліборізка - призначення
Хліборізки - вид електромеханічного обладнання, що використовується в ресторанах, кафе, фаст-фудах, столових і пекарнях для симетричного і швидкого нарізання різних сортів хліба порційними шматочками. За допомогою хлеборезки можна нарізати будь-який хліб, навіть свіжоспечений, з мінімальною кількістю відходів. Скибочки хліба, нарізані хліборізкою, виглядають набагато естетичний скибочок, нарізаних звичайним ножем. Крім того, хліборізки економлять ручної і праця, звільняючи тим самим співробітників для інших справ. Залежно від способу установки, типу управління і ножа хлеборезки діляться на кілька видів.
Хліборізки - типи управління
Ручні хлеборезки - в таких машинах, завантаження, регулювання товщини скибочок і нарізку хліба виробляє оператор. Хліборізки з ручним керуванням можуть мати або фронтальну, або задню завантаження. Набувають такі машини для невеликих заведеній- кафе, барів, їдалень і т.д.
Напівавтоматичні хліборізки - в моделі такого типу вручну відбувається тільки завантаження хліба, а всі інші процеси (настройка товщини і нарізка) автоматизовані. Напівавтоматичні хліборізки - це оптимальний варіант для закладів із середньою і високою прохідністю.
Автоматичні хліборізки - завантаження хліба, регулювання товщини скибочок і нарізка хліба-все це відбувається без участі людини. Є хлеборезки, в яких навіть мастило ножів маслом авторизованих. При покупці автоматичної хлеборезки, краще віддати перевагу моделям з функцією інтелектуальної нарізки, оскільки вони, в залежності від виду хліба, самі можуть регулювати ще й натиск ножів.
Рамний ніж - є найпростішим типом ножа. Ніж кріпиться до рами, що складається з двох рухомих в протилежних напрямках частин, за рахунок чого і відбувається нарізка хліба. Для зміни товщини нарізки хліба, потрібно провести заміну рами, так як сама вона не регулюється. Принцип роботи хлеборезки з рамними ножами досить простий: на лоток подається хліб, який силою своєї тяжкості лягає на ножі;