Овочерізки електричні
Овочерізки промислові - призначення
Промислові овочерізки здатні нарізати, перетирати і дробити варені або сирі овочі і фрукти. Вони працюють на кухні будь-якого підприємства громадського харчування. Промислові овочерізки можуть комплектуватися двома видами дисків: слайсернимі і тёрочнимі. Слайсерние диски призначені для нарізки овочів скибочками завтовшки 1-14 мм. З їх допомогою нарізають продукти (баклажани, огірки, кабачки, цибулю, болгарський перець, помідори) кружечками різної товщини. Диски терткові використовуються для нарізки соломкою або стружкою.
Овочерізка промислова - види
Механічні овочерізки є недорогим і найпростішим варіантом. Продуктивність овочерізки механічної набагато нижче, ніж електричної, але для невеликої кухні - цілком достатньо. Крім того, механічні овочерізки компактні, існують навіть настільні варіанти.
Електричні промислові овочерізки відрізняються високою продуктивністю. Основною перевагою таких апаратів є їх конструкція, яка безпечна для роботи опреатора.
Конструктивно промислові овочерізки виділяють:
дискові промислові овочерізки - нарізка продуктів відбувається гострими дисками, виготовленими з нержавіючої сталі. Ріжучі диски бувають у вигляді терок або решіток, прямолінійними або радіусами. Завантажувальний бункер знаходиться вгорі робочої камери, а збоку знаходиться лоток для вивантаження.
роторні промислові овочерізки. Ротор розміщений всередині робочої камери овочерізки. До нього кріпиться 3 лопаті, розташовані відносно один одного під кутом 65 °. Коли відбувається включення овочерізки, лопаті починають рухатися, і за рахунок цього овочі потрапляють на ротор.
Пуансон овочерізки - відрізняються рухом робочого механізму, воно у них зворотно-поступальний. Робочий поршень рухаючись вгору-вниз спочатку пропускає овочі або фрукти на решітку з ножами, а потім тільки продавлює їх. Потім нарізані овочі відправляються в окрему ємність, розташовану під овочерізки.
Залежно від рівня продуктивності все промислові овочерізки можна умовно розділити на:
великі промислові овочерізки - їх продуктивність 300-900 кг / год. Використовуються такі промислові овочерізки на комбінатах харчування, в великих ресторанах.
середні промислові овочерізки - переробляють від 80 до 250 кг / год сирих або варених овочів. Такі промислові овочерізки комплектуються до 4 десятків ножів.
малі промислові овочерізки - ними переробляється до 60 кг / на годину. У їх комплект входить зазвичай 2-3 десятка дисків, швидкість обертання диска 1500 об / хв. Вони працюють тільки з сирими овочами. Оптимальні малі овочерізки для кафе, ресторанів з прохідністю від 20 до 80 осіб на день.