Планетарні міксери
Планетарний міксер - призначення і принцип роботи
Міксери планетарні - універсальне обладнання, яке поєднує в собі кілька функцій одночасно, таких як: збивання, заміс і перемішування тесту. Також з його допомогою можна приготувати фарші, всілякі пюре, коктейлі та морозиво. Міксери планетарні користуються величезною популярністю не тільки на підприємствах харчової промисловості, а й на професійних кухнях.
Свою назву міксери планетарні отримали від принципу своєї роботи: процес обертання насадки відбувається навколо власної осі і навколо осі діжі. Така особливість забезпечує оптимальний результат і ретельний промес будь-якого виду тесту без регулярного контролю з боку кухаря.
Моделі планетарного міксера можуть відрізнятися конструкцією, мати різну глибину автоматизації процесу збивання, різний розташування місильного інструменту і т.д. Так само планетарні міксери розрізняються обсягами діжі: від 4,6 до 60 літрів.
Міксер планетарний - рекомендації по вибору
Основні параметри, на які слід звернути увагу, вибираючи міксер для тіста:
специфіка закладу. Для підприємства харчової промисловості краще купити міксер планетарний з чашею великого обсягу і з не великою кількістю швидкостей, оскільки на таких підприємствах важливі обсяги, крім того велика діжа істотно скорочує час, який працівник витрачає на завантаження компонентів та догляд за самим обладнанням. А ось для їдалень, і ресторанів, навпаки, більш переважними вважаються міксери з чашею не дуже великих розмірів, але з наявністю великої кількості режимів, що дає можливість збивати різні по щільності продукти.
комплектація. У стандартну комплектацію входить: гак (для замісу дріжджового тіста), віночок (для збивання рідкого тесту, майонезу, крему, мусу, суфле), лопатка (для замісу тіста середньої консистенції, картопляного пюре). Важливим є і те, з якого матеріалу виконані насадки і діжа. Краще, якщо це буде нержавіюча сталь, оскільки застосування цього матеріалу гарантує міцність і тривалий термін експлуатації.