Електрокип'ятильники
Електрокип'ятильники (Роздавальники чаю) - призначення та переваги
Роздавальники чаю (кофераздатчік, електрокип'ятильників) - професійне обладнання, яке виконує 3 функції: кип'ятіння рідини, підтримку її в гарячому стані і подача напою. Це обладнання має кілька назв: термопот, промисловий електрокип'ятильників або чайник. Цей простий, але функціональний апарат набувають як для маленьких кафе, так і для великих ресторанів або готелів. Дуже часто Роздавальники чаю встановлюються в компаніях з великою кількістю персоналу, для забезпечення співробітників гарячими напоями. В основному для виготовлення електрокип'ятильників використовується харчова нержавіюча сталь, що підвищує термін їх експлуатації.
Принцип роботи електрокип'ятильника (Роздавальники чаю) полягає в наступному: вода нагрівається і кип'ятиться за допомогою водонагрівальних елементів. Усередині апарату знаходиться ємність для рідини і заварник з фільтром. Роздавальники чаю можуть готувати чай різної міцності. Деякі моделі професійних оснащені вбудованим індикатором, що дозволяє відстежувати рівень води, а також захищати від сухого старту (при відсутності води відбувається автоматичне відключення апарату).