Грилі контактні (притискні)
Притискний гриль - призначення та переваги
Контактні грилі - є універсальним тепловим електричним обладнанням, приготування їжі в якому відбувається за рахунок безпосереднього контакту нагрівальної поверхні з їжею. Використовуються контактні грилі (їх ще називають притискні) для обсмажування і розігрівання шаурми, м'яса, риби, хот-догів, для приготування гарячих бутербродів, різних сендвічів з будь-якою начинкою, овочів на грилі, тостів, традиційних мисливських ковбасок та інших страв.
Притискні грилі досить компактні, витрачають мало масла і за рахунок короткого часу приготування (2-3 хв) значно економлять електроенергію. Принцип роботи у них дуже простий: робочі поверхні для смаження одночасно здійснюють нагрів по обидва боки. Температура по жарочной поверхні розподіляється рівномірно, тому пересихання і підгоряння продуктів виключено. Продукти в таких грилях готуються набагато швидше, ніж в моделях безконтактних, а завдяки рифленої поверхні гриля вони виходять ще й зі світло-коричневими смужками, що надає їм апетитний вигляд.